Szalenstwakuchenne

Profil blogerki.


Informacje ogólne

Lokalizacja Polska
Główny blog szalenstwakuchenne.blogi.pl »
Data urodzenia 1991-11-16
Wiek 33 lat
Ostatnia aktywność 2 lata temu lub dawniej

Najciekawsze wpisy Szalenstwakuchenne

W dzisiejszych czasach modyfikacje artykułów żywnościowych są bardzo powszechne i coraz łatwiejsze do wprowadzenia w życie dzięki użyciu nowoczesnych technologii. Takie metody są stosowane, przede wszystkim w celu: przedłużenia okresu przydatności do spożycia, polepszenia własności odżywczych danego artykułu oraz uatrakcyjnienia walorów handlowych. We wsp&oacu (...)

Zobacz pełny wpis »
Zakup porządnego kamienia do pizzy to tak naprawdę połowa drogi do sukcesu, ponieważ bardzo ważną kwestią jest także jego prawidłowe użytkowanie. Przed pieczeniem pizzy pamiętać należy przede wszystkim o tym, aby rozgrzać najpierw kamień. W tym celu należy włożyć go do piekarnika na około 0,5 godziny. Temperaturę należ ustawić na maksymalną wartość. Warto wspomnieć równie (...)

Zobacz pełny wpis »
W dzisiejszych czasach bardzo dużym zainteresowaniem cieszą się silikonowe foremki do ciastek z ceramicznymi talerzami. Po upieczeniu ciastek ceramiczny talerz należy wyjąć z foremki i bezpośrednio zaserwować na stół. Dzięki takiemu prostemu rozwiązaniu mamy 100% pewność, że nie uszkodzimy ciastek w czasie ich wyjmowania z foremek. Największe zalety ceramicznej foremk (...)

Zobacz pełny wpis »
Rękaw cukierniczy jest jednym z najczęściej używanych przyrządów do zdobienia różnorakich ciast. Jest to związane z faktem, że posiada on bardzo wiele istotnych zalet. Rękaw cukierniczy- skuteczność zdobienia Największą zaletą rękawa cukierniczego jest to, że jest on bardzo skuteczny. Dzięki niemu można umieścić na ciastach różne ozdoby bez większego (...)

Zobacz pełny wpis »
Zakup porządnego szynkowaru to tak naprawę połowa sukcesu, ponieważ bardzo ważną kwestią jest także zakup wyposażenia dodatkowego. W pierwszej kolejności warto sprawdzić, czy nasz szynkowar posiada termometr, jeżeli nie to należy jak najszybciej go dokupić. Porządny termometr umożliwia precyzyjne kontrolowanie temperatury, która powinna utrzymywać się na poziomie około 70 (...)

Zobacz pełny wpis »
Konsystencja konkretnego warzywa. Należy mieć na względzie jednak, że gotując taki makaron, czas jego gotowania należy ściśle dopasować do typu konkretnego warzywa oraz grubości powstałych nitek – dość łatwo rozgotować warzywa w takiej formie. Również bez gotowania możemy kreatywnie ozdobić talerz z daniem takimi warzywami – np. nitkami z marchewki i jabłk (...)

Zobacz pełny wpis »
Każdy nieraz miał do czynienia z zaplamieniem w czasie wyciągania pestek z wiśni. Kiedy to marzy się własnej roboty konfitura, dżem, sok, kompot, to warto w czasie zbiorów zaopatrzyć się w stosowne urządzenie, jakim jest drylownica do wiśni (kupisz ją m.in. w aledobre: https://www.aledobre.pl/2281,drylownica_do_wisni_lurch.html). Ten niewielki gadżet okaże się niezwykle funk (...)

Zobacz pełny wpis »