Sylwia30

Profil blogerki.


Informacje ogólne

Lokalizacja Kluczbork
Główny blog moje-torty.blogi.pl »
Data urodzenia 1987-07-26
Wiek 38 lat
Ostatnia aktywność 2 lata temu lub dawniej

Najciekawsze wpisy Sylwia30

    SKŁADNIKI: 500 ml śmietany kremówki 250 g świeżych lub mrożonych malin 1 opakowanie galaretki 120 ml wody    WYKONANIE:   Jedno opakowanie galaretki o smaku malinowym rozpuścić w pół szklanki gorącej wody.   Wymieszać tak aby galaretka się rozpuściła. & (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI:  7 jajek 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao WYKOnANIE: Dno formy o średnicy ok. 25 - 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować i nie wykładać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C  Białka ubić na sztywno, następnie d (...)

Zobacz pełny wpis »
  SKŁADNIKI:   - 4 jajka  - 1 – 1,5 szklanki cukru (Ja dałam 1,5 szklanki. Jeśli lubicie mniej słodkie kremy dodajcie tylko 1 szklankę cukru, zwłaszcza jeśli pomijacie alkohol – krem może wyjść zbyt słodki)       - 1,5 – 2 kostki masła bez dodatku oleju (300 – 400 g.)    & (...)

Zobacz pełny wpis »
                                    Składniki: pełna szklanka śmietanki 30 % - 300 g 250 g sera mascarpone - klasyczne, mniejsze opakowanie 3 czubate łyżki drobnego cukru   WYKONANIE: Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i odstaw do lodówki do schłodzenia. Składn (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 kopiata łyżka kakao - nieco ponad ½ szklanki mąki pszennej (po połączeniu kakao i mąki powinniśmy otrzymać ¾ szklanki)¾ szklanki skrobi ziemniacz (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI: - 0,5 kg truskawek - 0,5 kg czereśni - 0,2 kg rabarbaru - 5 jajek - 2/3 szkl. cukru - 5 łyżek śmietany 18% - 1 szkl. mąki pszennej typ 450 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia. WYKONANIE: Całe jajka miksujemy na wysokich obrotach aż zbieleją. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera. Dodajemy po łyżce śmietany. Miksujemy krótko tylko (...)

Zobacz pełny wpis »
Lustrzana glazura z dodatkiem mleka skondensowanego i glukozy: SKŁADNIKI: 1.300 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej),     posiekanej        2. 150 ml wody              3. 300 g płynnej glukozy    4. 300 g cukru                5. 200 g mleka skondenso (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI: - 600 gr mąki pszennej  - 250 ml mleka - 80 gr roztopionego i przestudzonego masła - 4 żółtka  - 40 dag świeżych drożdży  - 1 łyżeczka cukru waniliowego  - szczypta soli - 1 i 1/2 łyżka spirytusu    WYKONANIE: 1. Zrobić rozczyn z drożdży,  łyżki cukru, łyżki mąki oraz     50 ml letniego mleka. 2. Kiedy (...)

Zobacz pełny wpis »
Podzielę się z wami moim przepisem na biszkopt, który  zawsze wychodzi. Biszkopt na tortownicę o rozmiarze 24 cm. SKŁADNIKI: - 6 jaj - 3/4 szklanki cukru (najlepiej drobnego) - 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej typ 450) - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi. - jedna łyzeczka proszku do pieczenia - jedna łyżeczka cukru waniliowego    WYKONA (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI: - 200 g zmielonych orzechów włoskich - 150 ml mleka - 200 g miękkiego masła -150 g cukru pudru - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub dowolny alkohol WYKONANIE: 1. Mleko i zmielone orzechy umieścić w garnuszku. 2. Podgrzewać do zagotowania, nieustannie mieszając, by masa się nie przypaliła. 3. Trzymać na palniku przez chwilę, po czym zdjąć i pozostawić do wys (...)

Zobacz pełny wpis »

Drogi uĹźytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.