Malusia123

Profil blogerki.


Informacje ogólne

Lokalizacja Zakroczym
Główny blog kuchniawloska2004.blogi.pl »
Data urodzenia 1993-08-10
Wiek 31 lat
Ostatnia aktywność 2 lata temu lub dawniej

Najciekawsze wpisy Malusia123

Świeże warzywa i świeże składniki: to baza włoskiej kuchni. Oto przepis na  szybką sałatę wiosenną: pasuje bardzo dobrze do ryb (podałam ją z przegrzebkami, z łososiem i z domowym włoskim chlebem), ale i można zrobić do grilla lub upieczonego kurczaka. Oto przepis: Składniki na dwie osoby // Czas przygotowania: 30min Salata   ½ główki (...)

Zobacz pełny wpis »
  Składniki na dwie osoby // Czas przygotowania: około 30min   200g plasterków cielęciny ugotowanej lub schabu, cieniutko pokrojone (zimne!) 140g tuńczyka w puszcze (we własnym sosie) około 4 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżkę octu balsamicznego 1 łyżeczkę musztardy 1 łyżeczkę kaparów 5-6 liści bazyli Wymieszać tuńczyka, majonez, czosnek, oc (...)

Zobacz pełny wpis »
Składniki na dwie osoby // Czas przygotowania: 2 godz.   250g mielonego mięsa (najlepiej wołowego)50g pancetta (czyli świeżego boczku)1 marchewka1 mała cebula1 seler zielony250ml bulionu wołowego50g koncentratu pomidorowego25g masła250ml czerwonego wina200g spaghetti lub tagliatelle Warzywa pokroić na małe kawałki  Rozpuścić masło na patelni, dodać trochę oliwy i wł (...)

Zobacz pełny wpis »
Składniki na jeden bochenek chleba // Czas przygotowania: 3godz. 250g mąki Kostka drożdży (około 40g) 10g soli 200ml ciepłej wody 10g oliwek (czarne lub zielone z szkiełka)   Drożdże rozpuścić w cieplej wodzie. Mąkę rozmieszać z solą. Do mąki dodać wodę z drożdżami, mieszając, aż powstanie ciasto. Ciasto dobrze ugnieść i zostawić na 1godz. w ciepłym miejscu, aby ur (...)

Zobacz pełny wpis »
Składniki na dwie osoby // Czas przygotowania 30min 4 -6 kanapek białego chleba np. własnego wyroby 200g pomidorów pokrojonych na małe kawałki 4 ząbki czosnku Oliwę Sól Bazylia Pomidory wymieszać z świeżą bazylią, solą i trzema ząbkami pokrojonego czosnku i odstawić. Kanapki chleba podgrzać na patelni (bez oleju!) aż dobiorą koloru (najlepiej na grillu) (...)

Zobacz pełny wpis »