Kuchnia

Profil blogerki.


Informacje ogólne

Lokalizacja Wrocław
Główny blog kuchnia.blogi.pl »
Data urodzenia 1977-06-16
Wiek 48 lat
Ostatnia aktywność 2 lata temu lub dawniej

Najciekawsze wpisy Kuchnia

Lekko kwaskowata, orzeźwiająca i pożywna zupa szczawiowa doskonale smakuje z jajkiem ugotowanym na twardo i kromką razowego chleba. Składniki: 250g listków szczawiu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 2 litry bulionu (ugotowanego z marchewką, pietruszką i selerem) śmietana 18% sól i pieprz 2 jajka ugotowane na twardo Można też wykorzystać gotowy szczaw maryn (...)

Zobacz pełny wpis »
Najlepszy jest żurek na zakwasie przygotowanym w domu. Przygotowanie zakwasu: Zagotuj litr wody. Do słoja lub garnka kamiennego wsyp 30 dag mąki żytniej razowej, wymieszaj z taką ilością wrzątku, by powstała papka. Gdy ostygnie, wlej pozostałą letnią wodę. Włóż kromkę chleba razowego i 2-3 ząbki czosnku. Przykryj gazą lub ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu na 3 dni (...)

Zobacz pełny wpis »
30 dag mąki 8 dag mielonych orzechów laskowych 10 dag cukru 1 cukier waniliowy 20 dag masła 2 żółtka 15 dag galaretki porzeczkowej cukier puder do posypania Zagnieć kruche ciasto z mąki, orzechów, cukru, cukru waniliowego, masła i żółtek. Ulep kulę, zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Ulep kulki o średnicy 2 cm, (...)

Zobacz pełny wpis »
Jajka faszerowane jajka to doskonała przystawka na przyjęcie. Ich wykwintną wersję przygotuj z czerwonym kawiorem. Wspaniale wygląda pośród innych potraw na stole i znakomicie smakuje - ziarenka kawioru doskonale komponują się z kremowym jajkiem. (...)

Zobacz pełny wpis »
Oryginalne sałatki - Rukola, o orzechowym smaku, papryka, ser pleśniowy i słodka brzoskwinia tylko z pozoru do siebie nie pasują. W tej sałatce smaki pikantne, słodkie i kwaśne doskonale się uzupełniają. Wypróbuj koniecznie. (...)

Zobacz pełny wpis »
Potrawa jednogarnkowa, przypominająca hiszpańską paellę. Ryż z warzywami i kawałkami indyka, posypany płatkami migdałowymi to pełnowartościowe danie, które możesz podać na obiad lub kolację. (...)

Zobacz pełny wpis »
Świeże figi, kozi ser, miód i prażone migdały - wszystko to zamknięte w delikatnym naleśniku. Wspaniałe naleśniki na słodko... (...)

Zobacz pełny wpis »
Krem brokułowo- szpinakowy - Bardzo zdrowa, zielona zupa-krem, której główny smak nadają brokuły i liście szpinaku. Najlepiej smakuje podana z kleksem serka ricotta, grzankami i posiekaną pietruszką. (...)

Zobacz pełny wpis »

Drogi użytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.