Kamila24

Profil blogerki.


Informacje ogólne

Lokalizacja Łódź
Główny blog przepisy-milki24.blogi.pl »
Data urodzenia 1978-02-24
Wiek 46 lat
Ostatnia aktywność 2 lata temu lub dawniej

Najciekawsze wpisy Kamila24

BISZKOPT:jajka - 10 sztmąka pszenna - 1,5 szklmąka ziemniaczana - 0,5 szklcukier - 1 szklproszek do pieczenia -2 łyżeczkiwoda gorąca - 1/4 szklsól - 1 szczyptatłuszcz do formyKREM:mleko - 1,5 Lbudyń śmietankowy - 3 opmasło - 600 galkoholwiórki kokosowecukier - 3/4 szklDODATKOWO:dżem wiśniowyRafaelloozdoby z masy plastycznej KLIKalkoholcytrynarodzynki w al (...)

Zobacz pełny wpis »
BISZKOPT:jajka - 5 sztmąka pszenna - 3/4 szklmąka ziemniaczana - 1/4 szklcukier - 3/4 szklproszek do pieczenia -1 łyżeczkiwoda gorąca - 1/5 szklsól - 1 szczyptatłuszcz do formyKREM:mleko - 1 Lbudyń śmietankowy - 3 opmasło - 450 gajerkoniak - 50 mlwiórki kokosowe 200 gcukier - 3/4 szklDODATKOWO:dżemozdobyalkoholcytrynaBISZKOPT:Żółtka oddzielić od białek, (...)

Zobacz pełny wpis »
BISZKOPT:Jajka – 3 sztCukier – 7 łyżekCukier waniliowy -1 opSól- szczyptaMąka pszenna – 5 łyżekMąka ziemniaczana – 4 łyżkiProszek do pieczenia –1 łyżeczkaKakao – 2 łyżeczkiKREM:Wiórki kokosowe – 20 dagCukier waniliowy – 1 opMasło – 25 dagCukier – ¾ szklMleko – ½ litraMąka pszenna – (...)

Zobacz pełny wpis »
CIASTO:jajek - 5 sztcukier - 1 szklmaka pszenna - 2,5 szklwoda gazowana - 1 szklolej - 1 szklproszek do pieczenia - 2 łyżeczkimąka pszenna - 3 łyżkikakao - 3 łyżkicukier pudertłuszcz i tarta bułka do formyKREM:masło - 50 dagcukier - 1,5 szklmleko - 1 litrbudyń waniliowy- 3 opperełki   CIASTO:Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (...)

Zobacz pełny wpis »
CIASTO:mąka pszenna - 50 dagproszek do pieczenia - 2 łyżeczkiżółtka - 5 sztcukier puder - 1/2 szklcukier waniliowy - 2 łyżeczkimasło zimne - 25 dagśmietana gęsta -1 łyżkasól - szczyptaMASA KOKOSOWA:białka - 5 sztśmietana gęsta 18% - 1 Litrwiórki kokosowe - 20 dagcukier puder - 1/2 szklbudyń śmietankowy w proszku - 2 opmąka ziemniaczana- 1 łyżkaproszek do (...)

Zobacz pełny wpis »
CIASTO:jajka - 4 sztmąka pszenna - 120 gmargaryna - 130 gproszek do pieczenia -1/2 łyżeczkiwoda - 250 mlKREM:budyń śmietankowy w proszku - 64 gmleko 3,2% - 500 mlcukier -100 gmasło - 100 gDEKORACJA:cukier puderWodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Pozostawić do ostygnięcia.Następnie do chłodnej mady wbijać kolej (...)

Zobacz pełny wpis »
CIASTO:jajka - 2 sztcukier - 1 szklmargaryna - 13 dagmąka pszenna - 2 szklmleko 3,2% - 1 szklsoda oczyszczona - 2 łyżeczkikakao - 2 łyżkipowidła śliwkowe - 3 łyżkiKREM:masło - 25 dagcukier puder - 8 łyżeczekserek waniliowy - 30 dagPOLEWA:masło - 2 łyżkikakao - 3-4 łyżkimleko - 4 łyżkicukier puder - 10 łyżekŻółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę.Masło ro (...)

Zobacz pełny wpis »
BISZKOPT:Jajka – 4 sztCukier – ¾ szklCukier waniliowy -1 opSól- szczyptaMąka pszenna – ¾ szklMąka ziemniaczana – ¼ szklProszek do pieczenia –1 łyżeczkaKREM:Jajka – 5 sztCukier – 1 szklankaMargaryna – 200gMasło prawdziwe – 400 gAlkohol – 4-5 łyżekDODATKOWO:Koraliki cukierniczeBarwnik spożywcz (...)

Zobacz pełny wpis »
CIASTO:szpinak mrożony - 35 dag cukier - 20 dagjajka - 4 sztolej - 1 szklmąka pszenna - 1 szklmąka krupczatka - 1 szklproszek do pieczenia - 3,5 łyżeczkiKREM:śmietana 36% - 500 mlśmietan - fin - 3 sztcukier puder - 3 łyżkiDODATKOWO:owoc granatuSzpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypac cukier, zmiksowac na wysokich obrotach na puszysta masę. Następnie dalej mi (...)

Zobacz pełny wpis »
masło - 25 dagcukier - 25 dagcukier waniliowy - 1 opjajka - 4 sztmąka pszenna - 50 dagproszek do pieczenia 2,5 łyżeczkimleko 3,2% - 1/2 szklnapar z kawy - 3-4 łyżkiśmietana kremówka - 40 dagcukier puder - 4-5 łyżekkakao - 1 łyżeczkatłuszcz do formybułka- tarta do formyziarenka kawy w czekoladzieMasło utrzeć na puszystą masę,stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliow (...)

Zobacz pełny wpis »