Gastonomiczneswirusy123

Profil blogerki.


Informacje ogólne

Lokalizacja Sosnowiec
Główny blog gastronomiczneswiry.blogi.pl »
Data urodzenia 2000-11-08
Wiek 20 lat
Ostatnia aktywność w ciągu ostatnich 24 godzin

Najciekawsze wpisy Gastonomiczneswirusy123

Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży lub 14 g drożdży instant 100 g masła (lub margaryny) 100 g cukru 4 żółtka 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżka spirytusu (wódki lub rumu) Dodatkowo: dżem lub powidła (u mnie powidła śliwkowe) olej do smażenia (1- 1,5 litra)   Przygotować zaczyn. Lekko ciepłe mleko wymi (...)

Zobacz pełny wpis »
Składniki ciasto:2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru pudru150 gram miękkiego masła2 łyżki kakao1 łyżka kwaśnej śmietany1 jajomasa serowa:1 kg sera wiaderkowego (dałam Dr. Oetker)5 jajek200 gram miękkiego masła1,5 szklanki cukru pudru80 gram cukru waniliowego1 budyń waniliowy bez cukru (40 gram)1 łyżka mąki pszennej3 łyżki (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI  3 PORCJE 6 sztuk NALEŚNIKÓW 250 g świeżego szpinaku 10 kawałków suszonych pomidorów (w oliwie lub suchych w woreczku)* 1 łyżeczka suszonego oregano 1 ząbek czosnku oliwa i masło 150 g sera feta opcjonalnie, ale warto dodać - 4 łyżki orzeszków pinii lekko zrumienionych na patelni (można zastąpić pestkami s (...)

Zobacz pełny wpis »
SKŁADNIKI: mąka pszenna - 1 i 1/4 szklanki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól - 1/4 łyżeczki cukier - 1 łyżka mleko - 1 szklanka jajko - 1 szt masło/olej - 1 łyżka olej - do smażenia, ok. 2 łyżki syrop klonowy, dżem, owowce itp. - ulubione dodatki do podania PRZYGOTOWANIE: W miseczce połącz mleko z jajkiem i łyżką roztopionego masła/o (...)

Zobacz pełny wpis »
Składniki 2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka   1. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od (...)

Zobacz pełny wpis »