Profil blogera.
| Lokalizacja | Warszawa |
| Główny blog | ksiazkarnia.blogi.pl » |
| Data urodzenia | 1990-05-12 |
| Wiek | 35 lat |
| Ostatnia aktywność | 2 lata temu lub dawniej |
|
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu cukiernik na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej.
Opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych został dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.
Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowany (...)
Zobacz pełny wpis » |
|
Produkcję i obrót żywnością w Polsce, która od 2004 roku jest jednym z krajów Unii Europejskiej, regulują w szczególności następujące akty prawne:
- Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady
z dnia 29 kwietnia 2004r ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego.
- Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 (...)
Zobacz pełny wpis » |
|
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3 - podręcznik, składający się z trzech części, przeznaczony dla techników i szkół
policealnych w zawodzie kucharz.
Część 1.
Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, (...)
Zobacz pełny wpis » |
|
Ciastkarstwo to książka adresowana do uczniów zasadniczych szkół zawodowych, techników, szkół policealnych, do przyszłych a także już praktykujących cukierników i ciastkarzy oraz amatorów i pasjonatów domowych wypieków.
Jest adaptacją jednego z bardziej cenionych ma świecie podręczników tego typu.
Wśr& (...)
Zobacz pełny wpis » |