Zasmażka

Wpisy zawierające słowo kluczowe zasmażka.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Sos grzybowy kulinaria

Składniki: * 6-7 suszonych grzybów * 0,5 szklanki śmietany * sól, pieprz * 2 łyżki masła roślinnego * 2 łyżki mąki   Przygotowanie: 1. Grzyby umyć i namoczyć na dzień przed przygotowywaniem sosu w dwu szklankach przegotowanej, letniej wody. 2. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miekkości - około 30 minut. 3. Wyjąć z wywaru i posiekać. 4. Z masła i mąki przygotowac rumiana zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym wywarem z grzybów. Doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować mieszając. 5. Po zdjęciu z ognia wlać śmietanę i dodać posiekane grzyby.

Zobacz cały wpis na blogu »