Koperkowy łosoś gotowany na parze z ziemniakami, zielonymi szparagami i sosem holenderskim Kuchnia własnoręcznie robiona
Koperkowy łosoś gotowany na parze z ziemniakami, zielonymi szparagami i sosem holenderskim. Składniki: - 150 g łososia - pęczek koperku świerzego -2 plasterki cytryny - 3 średnie ziemniaki - 5 zielonych szparagów - szczypta soli i pieprzu 1. Łososia obsypujemy solą i pieprzem posypujemy siekanym koperkiem i na to kładziemy dwa plastry cytryny. 2. Ziemniaki obieramy kroimy w kostke gotujemy do miętkości, na garnku z gotującymi sie ziemniakami stawiamy sitko i do niego wkładamy przygotowanego łososia. 3. łososia na parze gotujemy okolo 20 -25 minut. Sos holenderski: - 1 żółtko - 50 g masła (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Czarny ryż i szparagi - przepis Na słodko...
Kolorowy ryż powinien znaleźć się w jadłospisie każdego, kogo interesuje zdrowa kuchnia bez glutenu. Nie tylko jest on interesujący, ale też jest wyjątkowo zdrowy i pożywny. Istnieją tysiące przepisów, w których wykorzystywany jest czarny ryż, ale jedną z ciekawszych propozycji jest zestawienie go ze szparagami, szczególnie, jeśli akurat znajduje się w sezonie szparagowym, kiedy bezsprzecznie smakują one najlepiej. Idealne danie na szybko dla dwóch osób. Jak je wykonać? Zacznij od przygotowania pęczku zielonych szparagów. Musisz je umyć, odciąć końce, zalać wrzątkiem, dodać sól i cukier, a następnie ugotować do miękkości. Po odcedzeniu ugotowanych szparag najlepiej jest je pokroić na paseczki (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczaÄ Ci coraz lepsze usĹugi. By mĂłc to robiÄ prosimy, abyĹ wyraziĹ zgodÄ na dopasowanie treĹci marketingowych do Twoich zachowaĹ w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam czÄĹciowo finansowaÄ rozwĂłj Ĺwiadczonych usĹug.
PamiÄtaj, Ĺźe dbamy o TwojÄ prywatnoĹÄ. Nie zwiÄkszamy zakresu naszych uprawnieĹ bez Twojej zgody. Zadbamy rĂłwnieĹź o bezpieczeĹstwo Twoich danych. WyraĹźonÄ zgodÄ moĹźesz cofnÄ Ä w kaĹźdej chwili.