Sałatka z fasoli Kulinaria
Pracując jako dietetyk wiem że w naszych jadłospisach brakuje nasion warzyw strączkowych, które są bogatym źródłem białka roślinnego. W Polsce podobnie jak w innych krajach Europy jemy za dużo białka zwierzęcego nawet dwu- i trzykrotnie. Dlatego ważne jest aby starać się zastąpić je białkiem roślinnym pochodzącym głownie z rożnego rodzaju fasoli, grochu, soczewicy, cieciorki czy soi. Poniższą sałatkę można wykonać z dowolnego strączkowego warzywa i też będzie pyszna. Ta ma lekko meksykańską nutę dzięki smażonej papryce i cebuli, przyprawom oraz soku z limonki. Podana w atrakcyjny sposób może być świetną przekąską dla naszych gości. Składniki na 2-3 porcje: 2 cykorie (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.