Jadalne nasionka biologia i ochrona przyrody
Nie tylko warzywa, owoce i kiełki, jedzmy także nasiona.Słonecznik czyli ziarna słonecznika zwyczajnego Helianthus annuus zawierają witaminy A, D, z grupy B, E, cynk, żelazo, potas, wapń, zdrowe tłuszcze, nadaje się do podjadania, posypywania kanapek, sałatek, surowek (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KRUCHE CIASTECZKA EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 300 g. mąki żytniej typ 720 Pół kostki masła 2 jajka 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody Garść żurawiny Garść ziaren słonecznika Garść ziaren dyni WYKONANIE Masło roztopić. Resztę produktów włożyć do misy, wlać roztopione masło i ucierać robotem. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w trmperaturze 180°C ,15-20 minut. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |