Piwo

Wpisy zawierające słowo kluczowe piwo.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Witam Jestem alkoholikiem

Witam,    Mam 39 lat, mam rodzinę, normalny dom chociaż na kredyt, pracę i ciągle chlam piwo. Wracam z pracy chłam, mam wolne chłam, już sam sobie nie radzę z tym faktem a jednak nie chcę wybrać się do AA. Nie wiem, lęk, obawa, wstyd... Wszystko we mnie siedzi. Już nawet jakoś do sklepu nie mam ochoty chodzić, codziennie do innego po piwo albo przynosi mi je żona. Mam siebie dość, może nie siebie ale swojego nałogu... 

Zobacz cały wpis na blogu »
Oferta specjalna! Świat Piwa Regionalnego

Pwio Bernardyńskie zaprasza do Świat Piwa Regionalnego!  Już od piątku tz. 19.06.2019r. w Świat Piwa Regionalnego zawita regionalne piwo Berdardyńskie, które wsoim niezwykłym samkiem przekona do siebie najznamienitszego smakosza piwa.  Przez cały tydzień promocyjna cena - tylko 8 PLN!!!   

Zobacz cały wpis na blogu »
Konkurs na picie kiwa Świat Piwa Regionalnego

Zapraszamy do uczestnictwa w konursie picie piwa na czas!  Każdemu chętnemu w dniu 12.07.2019r. dajemy DARMOWE piwo tylko musisz spełnić jeden warunek, wypić piwo jak najszybciej. Wszytskie wydarzenia będą relecjonowane na naszym InstaStory.   

Zobacz cały wpis na blogu »
Minibrowar Świat Piwa Regionalnego

Zapraszamy!!!  W sobotę tz. 05.07.2019r. zapraszamy na darmową degustcję własnego browaru.  Warzelnictwo piwa w regionie Konińskim ma wieloletnie tradycje, o których już zapomnieliśmy. Nasz Pub Świat Piwa Regionalnego pragnie przypomnieć o tej kulturze poprzez minibrowar, którego pracę można zobaczyć w naszym Pubie.     Minbrowar, który możesz spotkać tylko w Pubie Świat Piwa Regionalnego w Koninie.

Zobacz cały wpis na blogu »
Otwarcie Pub Świat Piwa Regionalnego w Koninie Świat Piwa Regionalnego

PIWO! NAJLEPSZE PIWO!!! Tylko w Pub Świat Piwa Regionalnego już w ten piątek (tz. 28.06.2019r.) darmowe, najlepsze, regionalne piwo. Zapraszamy wszytskich pełnoletnich na spróbowanie piwa w nowo otwartym Pubie Świat Piwa Regionalnego na ul. XXX w Koninie. Dla każdego klienta pierwsze piwo darmowe. W szcególności zachęcamy do spróbowania naszego własnego piwa z minibrowaru, którego produkcję można zobaczyć na własne oczy. ZAPRASZAMY!!!   

Zobacz cały wpis na blogu »
Napoje Alkoholowe w Polsce Napoje Alkoholowe w Polsce

Elson! Witom was obywatele w nowym wpisie!!! Dzisiaj przedstawię wam rodzaje alkoholu spotykane w Polsce.Oto piwo. Piwo jest drugim po herbacie najbardziej popularnym napojem na świecie. Pierwsze rodzaje piwa były produkowane już 4-5 tys. lat temu w starożytnym Egipcie. Do produkcji piwa używa się jęczmień, lub pszenicę oraz chmiel i drożdże. Oto wódka. Wódka jest popularnym alkoholem u osób uzależnionych od alkoholu(pijaków). Ale czasami kulturalnie nawet pożądne osoby wypiją sobie kieliszek, dwa a jak jest okazja to nawet obalą całe pół litra. Wódkę produkuje się ze skrobii ziemniaczanej(najczęściej) i spirytusu. (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Restauracja Sam na sam ze wszystkimi

Są takie lokale, które nazywają się restauracjami pomimo tego, że zarabiają głównie na sprzedaży piwska lekko lub mocno podchmielonym panom, których jedynym hobby stało się zalewanie mordy każdego dnia. Charakteryzują się oni tym, że ich dzień składa sie z ośmiu godzin pracy, piwka po pracy, obiadu, drzemki, trzech godzin w owej restauracji podczas których wypijają pięć piw, spaceru do kiosku po fajki i powrotu na jeszcze dwa piwka. Dzień kończą zapewne waląc konia pod jakiegoś szybkiego pornucha z internetu po czym zasypiają i budzą się rano by znów powtórzyć ten sam schemat co dnia wcześniejszego. Nie zazdroszczę im życia ale też nie współczuję im ani nie gardzę nimi. Paru z nich znam. O, ten po lewej. W sumie nie pamiętam jak się poznaliśmy... pewnie tu w restauracji. Zawsze jak sie widzimy toczy się standardowa gadka o tym co słychać i takie tam. Z tym, że jedynymi rzeczami jakie od niego słyszę to to, że jest najlepszy w swojej pracy a jego praca jest t (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Wstępnie... Piwo piwu nierówne

Witam wszystkich! Nazywam się Bartek i jestem ogólnie degustatorem piw regionalnych.   W dzisiejszych czasach ostatnio dużo słyszy się o piwach rzemieślniczych, regionalnych o bardzo przeróżnych nazwach jak: India Pale Ale, Imperial Stout, Porter, Koźlak, Witbier itd. Przeciętny człowiek nie ma zwyczajnego pojęcia, co to jest, póki nie poinformują go znajomi, nie znajdzie wiadomości w Internecie, czy też sam tego nie spróbuje. Są to ogólnie piwa o innym smaku niż lokalnie spotykane najczęściej piwa z Kompani Piwowarskiej (przykładowe marki: Tyskie, Lech, Wojak), czy Grupa Żywiec (np. Tatra, Warka, Desperados).   Przez znudzenie współczesnych konsumentów do nazbyt popularnego piwa, browarnicy zaczęli inaczej podchodzić do piwa, wykorzystując różne kombinacje chmielów, ich ilość użyta podczas warzenia, owoców, kawy, karmelu i innych składników, które mogą odmienić smak (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
165 powodów, dla których piwo jest lepsze od kobiety Jaja Kobyły - Kolejny blog mrozika

Pewenie feministki się rozzłoszczą ale co tam:  1. Piwem możesz się rozkoszować każdego dnia w miesiącu2. Piwa nie trzeba zapraszać na kolacje3. Piwo zawsze będzie cierpliwie czekać w samochodzie, aż skończysz grać w piłkę4. Piwo nigdy się nie spóźnia5. Piwo nigdy nie jest zazdrosne, gdy weźmiesz inne6. Po piwie kac zawsze przechodzi7. Naklejki z piwa schodzą bez walki8. Gdy idziesz do baru, masz zawsze gwarancję dostania piwa9. Piwo nigdy nie ma bólu głowy10. Gdy już wypijesz piwo, masz zawsze butelkę wartą co najmniej 30 gr.11. Piwo się nie zmartwi, gdy przyjdziesz do domu z innym piwem12. Piwo zawsze wchodzi gładko13. Możesz wypić więcej niż jedno piwo w ciągu nocy i nie czuć się winnym14. Piwem możesz się podzielić z prz (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Pieczona golonka kulinaria

  Składniki: * 1 golonka * szklanka piwa * sól * pieprz * liść laurowy * tłuszcz do formy   Przygotowanie: 1. Golonkę opalić, oskrobać, opłukać, zalać wrzątkiem, włożyć liść laurowy, gotować 15 minut. 2. Wyjąć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć na blasze. Piec 10 minut w temperaturze 200 st. C. 3. Zmniejszyć temperaturę do 180 st. C. Piec jeszcze godzinę, obracając i polewając piwem. 4. Przekroić na pół. Podawac z kiszona kapustą.

Zobacz cały wpis na blogu »
Ryba w cieście piwnym kulinaria

  Ilość porcji: 4   Składniki: * 800 g filetów z dorsza (mintaja lub morszczuka) * sok z 1 cytryny * 2-3 ząbki czosnku * 1 łyżeczka startego świeżego imbiru * sól, pieprz * 1 szklanka jasnego piwa * 2 jajka * 250 g mąki * curry * olej do głębokiego smażenia   Przygotowanie: 1. Filety opłukać, osuszyć. Sok z cytryny wymieszać ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku, imbirem, szczyptą soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą posmarować filety z dorsza z obu stron i pokroić na paski szerokości 3 cm. Odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Kosmiczne piwo Poszukiwacz wiedzy

      Jeden z japońskich browarów (Sapporo) warzy piwo z jęczmienia, który rósł na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej w 2006 roku. Na razie nie mówi się o regularnej produkcji, browar bowiem dysponuje zbożem, z którego będzie można wyprodukować tylko 100 butelek piwa.     Sens przedsięwzięcia podważają naukowcy, którzy twierdzą że nie ma żadnej różnicy miedzy zbożem z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej, a tym które rośnie na Ziemi...      &n (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Lodowaty kufel do piwa Trendystyle - czyli o tym, co jest trendy

Ten lodowaty kufel sprawi, że twoje piwo (albo inny napój) będą zimniejsze niż nos Eskimosa. Dzieje się tak, ponieważ trwały akrylowy kufel jest wypełniony czystym, nietoksycznym żelem, który świetnie się zamraża. Praktycznie rzecz biorąc pijesz piwo z kufla zrobionego z lodu, ale bez nieprzyjemnych, zimnych kropli wody spadających na spodnie.   Po prostu trzymaj w zamrażarce kilka kufli (po usunięciu z niej wcześniej mrożonych ryb) a zawsze będziesz przygotowany na te chwile, kiedy masz ochote na naprawdę zimne piwko. Kufle te są perfekcyjnym sposobem chłodzącym piwo, bo kto o zdrowych zmysłach popełniłby tak ciężki grzech rozcieńczając piwo kostkami lodu?   Produkt dostępny tutaj

Zobacz cały wpis na blogu »