Wpisy zawierające słowo kluczowe palnik do creme brulee.
Jak przyrządzić ten pyszny francuski deser? Restauracyjne blogi
Creme brulee przygotowuje się za pomocą specjalnego palnika do creme brulee. To znany na całym świecie francuski deser, który jest dość prosty do przygotowania, nawet dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Na początku należy zagotować śmietankę kremówkę, następnie zdjąć ją z gazu, gdy brzegi zaczną wrzeć. To znak, że ugotowała się już. Kolejnym etapem przygotowania jest ubicie żółtek, ale nie na jednolitą masę. Potem te dwie masy łączymy, przelewamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na około 50 min. i ustawiamy temperaturę na 100 stopni. Palnik do creme brulee - konieczność czy zbędny element? Po wyjęciu masy z piekarnika należy ją ostudzić i zaleca się, by robić to przez całą noc, żeby była ona idealnie ścięta. Palnik do creme brulee (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.