Krem

Wpisy zawierające słowo kluczowe krem.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Bielactwo - białe plamy na skórze biblia

Jak pozbyć się białych plam na skurzę - bielactwo ? Metoda mojej babci była bardzo prosta widoczna i skuteczna. Orzech włoski inaczej Juglans regia  (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
2-latka Gabrysia Mała kuchnia - TORTY

Zobacz cały wpis na blogu »
Wuzetka przepisy - Milki

CIASTO:jajka - 2 szt (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Karpatka przepisy - Milki

CIASTO:jajka - 4 sztmąka pszenna - 120 g (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Zebra z kremem karpatkowym przepisy - Milki

CIASTO:jajek - 5 (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Ciasto Krówka przepisy - Milki

Ciasto:· jajka 4 szt· mąka pszenna 3/4 szkl· budyń toffi 1 op· kakao 0,5 łyżki· proszek do pieczenia 1 łyżeczka· cukier 3/4 szkl· sólPoncz:· woda 1/2 szkl· cukier 1 łyżeczka· kawa rozpuszczalna 1 łyżkaMasa:· śmietana kremówka 350 ml· cukier puder 2 łyżki· śmietan-fix 1 opDekoracja· masa kajmakowa 1 op· perełki czekoladowe (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Babeczki cytrynowe z kremem przepisy - Milki

żółtka - 4 sztbiałka - 4 szt (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Babeczki z masą śmietanowo - truskawkową przepisy - Milki

Mąka pszenna – 2 szklanki Cukier – ½ szklanki (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym przepisy - Milki

Babeczki:mąka pszenna - 2 szkljajka - 3 szt (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
TRADYCYJNY KREM MAŚLANY Mała kuchnia - TORTY

SKŁADNIKI: – 4 całe jajka, – 1,5 szklanki cukru, – cukier waniliowy, – 2 kostki dobrego jakościowo masła, – aromat zapachowy (arakowy, rumowy, migdałowy itd), – kakao, kawa, biała czekolada itp (jeżeli krem ma być smakowy) – opcjonalnie bakalie, orzechy – wedle uznania WYKONANIE: Ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Kontynuujemy ubijanie do momentu roztarcia cukru, gdy nie będzie widać już drobinek. Dodajmy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Masło, które musi mieć temperaturę pokojową (wcześniej 2 h wyjmujemy je z lodówki) ucieramy malakserem. Powoli, po łyżeczce, dodajemy zimnej masy jajecznej. Gdy krem jest już gotowy, dodajemy aromat, czekoladę, bakalie itd. wedle uznania.

Zobacz cały wpis na blogu »
Krem śmietankowy Mała kuchnia - TORTY

                                    Składniki: pełna szklanka śmietanki 30 % - 300 g 250 g sera mascarpone - klasyczne, mniejsze opakowanie 3 czubate łyżki drobnego cukru (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Krem malinowy Mała kuchnia - TORTY

    SKŁADNIKI: 500 ml  (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Krem jak dawniej... Mała kuchnia - TORTY

  SKŁADNIKI:   - 4 jajka  - 1 – 1,5 (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Wafle przekładane kremem budyniowym! Przepisy kulinarne

Składniki: - wafle tortowe (jedno opakowanie)  - budyń waniliowy bez cukru (dwa opakowania)  - margaryna 150g (np. Kasia)  - cukier (1 szklanki)  - mleko (2 szklanki)  Przygotowanie: 1. Krem budyniowy. Gotujemy budynie wegług przepisu i odstawiamy do wystygnięcia. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, cukier. Następnie do rozpuszczonego masla dodajemy budyń i dokładnie miksujemy, na szybkich obrotach. 2. Wafle przekładamy kremem budyniowym. Całość odkładamy do lodówki na około 4 godziny.  Smacznego! :D    

Zobacz cały wpis na blogu »
Kosmetyki do testowania. Mrs. Miisz

𝑫𝒛𝒊𝒆𝒏 𝒅𝒐𝒃𝒓𝒚 🖤 ⠀   Ostatnio przyszła do mnie paczka od @bernard_cassiere.poland w której znajdowały się 3 produkty a dokładniej Micro peeling, Maska dotleniająca na bazie miodu oraz Dwufazowy krem dotleniający. Powiem Wam, że zapach było czuć już po otworzeniu kartonu. Rozpoczęłam już używanie także niebawem pojawią się dokładne recenzje każdego z produktów. Uchyle już wam rąbka tajemnicy, że są tu na prawdę perełki 😍 Oczywiście otrzymałam dla Was kod miisz10 który daje Wam 10% zniżki na produkty Bernard Cassire ❤️   (...)

Zobacz cały wpis na blogu »