Wpisy zawierające słowo kluczowe kiełbasa z mięsa przepis.
Kiełbasa z mięsa wieprzowego - sposób przygotowania Bloguje ogólnie
W czasach, kiedy mamy coraz to mniej zaufania do wytwórców wędlin ze względu na używanie przez nich licznych konserwantów, robienie własnej kiełbasy staje się coraz bardziej modne. Kiełbasa, a szczególnie kiełbasa z mięsa wieprzowego, jest uniwersalną potrawą. Można ją jeść na śniadanie, na obiad na gorąco, na kolację, nadaje się też do grillowania. Do wyrobu domowej kiełbasy potrzebujemy następujących składników: - mięsa wieprzowego bez kości - najlepiej w równych proporcjach -karkówka, biodrówka, łopatka, szynka, - słoniny, - niedużej ilości saletry przydatnej dla zachowania koloru mięsa, - kilku ząbków czosnku do smaku, - przypraw: pieprz, sól, ziele angielskie, - chudych jelit wieprzowych. Metoda przyrządzenia: Mięso porcjujemy na 3 równe części. Jedną mielimy na maszynce, a dwie pozostałe i słoninę kroimy w drobn (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.