Galaretkowiec Ciasta i desery
Składniki: - 4 różne galaretki - cukier - cukier wanilinowy - mleko - żelatyna Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 300 ml wody (każda w osobnym naczyniu) i zostawić do wystudzenia ale muszą pozostać płynne. Następnie zagotować 500 ml mleka z 3 łyżkami cukru i łyżka cukru wanilinowego. W między czasie rozpuścić 3 łyżki żelatyny w gorących 300 ml wody. Gdy mleko ostygnie wleać żelatyne i wymieszać. Całą keksówkę wyłożyć folią spożywczą i wlać pierwszą galaretkę. Wsadzić na 15 minut do zamrażalnika, po tym czasie wlać szklanke mleka z żelatyna i znowu do zamrażalnika. Calą czynność powtórzyć, czyli galaretka poźniej mleko, galaretka i mleko. 4 warstwy galaretki i 3 warstwy mleka. Po ostatniej galaretcę zostawić jak jest w lodówce na jakies 2 godziny. Po schłodzeniu wyjać galaretke z keksówki i zdjąć folię. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.