o żywieniu biologia i ochrona przyrody
1. drożdżówka. O drożdżówkach krążą mity jakoby były niezdrowym jedzeniem, otóż szkodliwe są tylko dla osób z cukrzycą, niezdrowe dla osób z insulinoopornością, reszta może jeść. Jako śniadanie łatwo wchodzi np., jak ktoś wstaje o 6 rano lub wcześniej i tak wcześnie ma zaciśnięty żołądek, to taka bułeczka łatwiej wchodzi niż inne rodzaje jedzenia i syci na długo, dzięki dużej ilości skrobii, stopniowo z jelit uwalnia glukozę oraz sachorozie, która rozpada się do glukozy i fruktozy. Glukoza zasila nas od razu, fruktoza przenika do krwi, płynie do wątroby, gdzie wnika do komórek dzięki receptorom GLUT 5, tam jest izomeryzowana do glukozy, która jest uwalniana do krwi i zasila organizm. Oczywiście mowa o drożdżóce z lukrem ze sklepu, bo pie (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.