Deser

Wpisy zawierające słowo kluczowe deser.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Deser kawowy Kuchnia deserowa

Pyszny i dietetyczny deser kawowy :D Potrzebne składniki: 200 ml ciepłej przegotowanej wody 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki żelatyny 150 ml śmietanki 30 % 10 łyżeczek cukru 2 łyżeczki cukru pudru 50 ml gorącej wody   Kawę i cukier rozpuścić w 200 ml ciepłej wody. Wlać 1/2 śmietanki ,wymieszałem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Wlać do kawy i dokładnie wymieszać. Rozlałem do pucharków ,wstawiłem do lodówki ,żeby deser stężał. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem ,nałożyć na wierzch deseru.           &n (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Galaretkowiec Ciasta i desery

Składniki:  - 4 różne galaretki - cukier - cukier wanilinowy  - mleko - żelatyna    Przygotowanie:  Galaretki rozpuścić w 300 ml wody (każda w osobnym naczyniu) i zostawić do wystudzenia ale muszą pozostać płynne. Następnie zagotować 500 ml mleka z 3 łyżkami cukru i łyżka cukru wanilinowego. W między czasie rozpuścić 3 łyżki żelatyny w gorących 300 ml wody. Gdy mleko ostygnie wleać żelatyne i wymieszać. Całą keksówkę wyłożyć folią spożywczą i wlać pierwszą galaretkę. Wsadzić na 15 minut do zamrażalnika, po tym czasie wlać szklanke mleka z żelatyna i znowu do zamrażalnika. Calą czynność powtórzyć, czyli galaretka poźniej mleko, galaretka i mleko. 4 warstwy galaretki i 3 warstwy mleka. Po ostatniej galaretcę zostawić jak jest w lodówce na jakies 2 godziny. Po schłodzeniu wyjać galaretke z keksówki i zdjąć folię.    (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Brownie pancakes przepisynatali

Brownie pancakes (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Lody o smaku słonego karmelu przepisynatali

LODY O SMAKU SŁONEGO KARMELU   (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Deser czekoladowy na szybko ZEBRANE PRZEPISY

miękkie awokado 1 duży banan kilka daktyli, śliwek suszonych lub świeża figa 1 łyżka kakao lub karobu Wydrążamy awokado ze skórki za pomocą łyżeczki i kroimy je w kostkę. Mieszamy z bananem dorzucamy kilka daktyli lub śliwek suszonych (można użyć świeżej figi) i łyżkę kakao lub karobu. Włączamy blender i jedziemy :) Wrzucamy wszystko do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotowe! Po takim deserze mam spokój ze słodyczami na cały tydzień

Zobacz cały wpis na blogu »
Deser jogurtowo -truskawkowy ZEBRANE PRZEPISY

Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 200 ml mleka 1/4 szkl.cukru cukier waniliowy truskawki (świeże) 7 łyżeczek żelatyny 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa biszkopty Wykonanie: Spód formy (keksówka 24 cm x 10 cm) wykładamy lekko nasączonymi biszkoptami. Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu odejmując od ilości potrzebnej wody 50 ml. Gdy stężeją kroimy je w kostkę. Gotujemy mleko i rozpuszczamy w nim dokładnie żelatynę i cukier. Łączymy mleko z jogurtem. Do masy jogurtowej dodajemy truskawki, galaretki pokrojone w kostkę, przekładamy gotową masę na biszkopty. Deser odstawiamy do lodówki na min 2 godziny.

Zobacz cały wpis na blogu »
Deser borówkowy ZEBRANE PRZEPISY

20 dag serka mascarpone - 250 ml śmietanki kremówki (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
LEKKI DESER Z JEŻYNAMI ZEBRANE PRZEPISY

5min Składniki Na 2 porcje: 5 łyżek jogurtu greckiego 10 % 8 jeżyn, mogą być też maliny lub jagody 1 ciastko typu piegusek 2-3 łyżki dżemu morelowego Deser na dwie szklanki. Na dnie kładziemy dosyć sporą łyżkę jogurtu, potem dżem morelowy (najlepiej domowy), pokruszone pół ciastka, jogurt i jeżyny. Prawda że łatwe?

Zobacz cały wpis na blogu »
Banana split ZEBRANE PRZEPISY

amerykański deser składający się głównie z lodów, na który w wersji klasycznej składają się trzy g (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Gruszka pieczona z prażonym słonecznikiem i migdałami na miodzie ZEBRANE PRZEPISY

Składniki (na 1 porcję): 1 gruszka • 3 łyżeczki miodu • migdały • słonecznik • cynamon Umytą i obraną gruszkę (zostawiamy ogonek!) kroimy od dołu w cienkie plastry, do mniej więcej 4/5 długości owocu – chodzi o to, by szczyt gruszki utrzymywał dolne partie w całości. Następnie pieczemy ją w piecu w temperaturze ok. 160°C z parowaniem, podlewając od czasu do czasu miodem. Dokładny czas pieczenia zależy od gatunku i wielkości gruszki. Na osobnej patelni prażymy migdały i słonecznik – ich ilość można dostosować do indywidualnych preferencji. Po upieczeniu gruszkę układamy na talerzu, posypujemy migdałami, słonecznikiem oraz cynamonem, a do dekoracji deseru warto użyć listka świeżej mięty

Zobacz cały wpis na blogu »
Deser bananowy z sosem czekoladowo- krówkowym i lodami waniliowymi ZEBRANE PRZEPISY

15 minut 6 osób Łatwe Składniki: banan - 3 sztuki Carte d'Or Vanilla - 600 gramów śmietana tortowa - 125 mililitrów śmietana do ubijania - 80 mililitrów orzechy ziemne prażone - 75 gramów śmietana kremówka - 80 mililitrów cukier brązowy - 50 gramów kakao - 2 łyżki masło - 30 gramów sól - 1 szczypta woda - 2 łyżki gorzka czekolada - 90 gramów Sposób przygotowania: 1. Aby przygotować sos czekoladowo-krówkowy, wszystkie składniki oprócz gorzkiej czekolady umieścić w rondelku i gotować na bardzo małym ogniu przez dwie minuty. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę, wymiesz (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
PIZZA CZEKOLADOWA Z DODATKAMI ZEBRANE PRZEPISY

Czas przygotowania: 30 minut Porcja: 6 osób Składniki:  450 g ciasta do pizzy (gotowego lub domowej roboty)  2 łyżeczki masła  55 g Nutelli  Pianki marshmallow do posypania  85 g czekolady deserowej (52-58% kakao) w pastylkach  2 łyżki czekolady mlecznej w pastylkach  2 łyżki czekolady białej w pastylkach  2 łyżki siekanych owoców laskowych  120 ml ciepłej wody około 40 stopni Celsjusza  2 łyżeczki suchych drożdży do pieczenia  250 g mąki plus nieco więcej do ugniatanie  1 łyżeczka soli  3 łyżeczki oliwy z oliwek plus nieco więcej do misy Przygotowanie: 1. Podgrzej piekarnik do temperatury 230 stopni Celsjusza. 2. Przygotuj tackę do pieczenia w piekarniku z papierem pergaminowym. Uformuj 23 cm podstawę do pizzy lub użyj gotowej. Ułóż ciasto na tacce z papierem pergaminowym. 3. Za pomocą palców porób wcięcia-zagłębienia na całym cieście. Rozsmaruj roztopione wcześniej masło po powierzchni ciasta i wsadź do piekarnika. Piecz około 20 minut do momentu, aż ciasto (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Summer Time Leggero ZEBRANE PRZEPISY

Delikatny koktajl kawowy wzbogacony słodyczą owoców tropikalnych i podkreślony karmelowo-waniliowym smakiem nasion tonka. Idealna kompozycja aromatyczna w formie orzeźwiającego deseru. blender szklanka do latte lub filiżanka lungo 1 kapsułka kawy Leggero on Ice 20 ml syropu z nasion tonka 30 ml mleka 20 g mrożonych owoców egzotycznych kruszony lód Zmiksuj w blenderze mleko, mrożone owoce, syrop i kawę, przygotowaną w formie espresso z 3 kostkami lodu. Wypełnij szklankę lub filiżankę kruszonym lodem do 1/3 wysokości, a następnie dopełnij zblendowanym drinkiem

Zobacz cały wpis na blogu »
Placek kruchy z biszkoptem ZEBRANE PRZEPISY

Ciasto biszkoptowe: 3 jajka, 6 łyżek cukru, 3 łyżki wody, 5 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag mąki pszennej, ½ szklanki maku, ½ łyżeczki proszku do pieczenia Jajka, cukier i wodę ubić na sztywną masę. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Potem wsypać mak i wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę ( 25 cm x 30 cm) wlać ciasto i piec około 15 - 20 minut w temperaturze 180ºC.   (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
TORCIK DUMA JAGIENKI ZEBRANE PRZEPISY

Składniki: Biszkopt orzechowy (2 blaty – środkowy i wierzch torcika) 5 jaj, 60 g cukru pudru, 80 g mąki orzechowej, 30 g mąki ziemniaczanej. Blat orzechowy-podstawa tortu 3 jaja, 30 g cukru pudru, 40 g mąki pszennej typ 450, 20 g mąki ziemniaczanej, 20 g pasty z orzechów laskowych. Krem orzechowo-czekoladowy 1 jajo, 60 g cukru, 120 g masła, 10 g czekolady deserowej, 10 g śmietanki 30% tł., 30 g pasty orzechowej. Karmel na słono 50 g cukru, 60 g śmietanki 36% tł., 30 g masła, szczypta soli. Polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej, 70 g śmietanki 30% tł., 20 g masła, 10 g syropu ryżowego. Surowce i półprodukty dodatkowe: 100 g orzechów laskowych prażonych do przełożenia blatów torcika, 150 ml mocnego naparu herbacianego do nasączenia. Dekoracja tortu: orzechy laskowe z czekolady mlecznej i białej oraz zielonej masy cukrowej, listki z zielonej masy cukrowej, siatka z czekolady mlecznej i białej, wiórki z czekolady ml (...)

Zobacz cały wpis na blogu »