Krem kawowy ☕ Mała kuchnia - TORTY
SKŁADNIKI: - 3 żółtka - 10 dkg cukru - 2 dkg kawy naturalnej mielonej - 1 i 1/2 dkg żelatyny - 2 białka - 1/8 l śmietanki kremowej 30% WYKONANIE: 1. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. 2. Ubić śmietankę. 3. Ubić pianę z białek. 4. Rozpuścić żelatynę. 5. Połączyć żelatynę z masą z żółtek, mieszając dokładnie. 6. Masę ( z żółtek, piany i śmietanki ) połączyć razem dodając kawę. Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.