Chleb bezglutenowy I TRADYCYJNIE BEZ GLUTENU
Pierwszy przepis jaki chciałabym Wam pokazać to przepis na bezglutenowy chleb mieszany. Ze względu na to, że wystrzegam się gotowych mieszanek często eksperymentuję w kuchni. Dlaczego mówię nie dla sklepowych mixów? Zawierają między innymi zbyt dużo dodatkow spulchniających. Mi zależy na tym, żeby piec chleby smaczne i zdrowe :) Składniki: 100g mąki ryżowej 100g mąki owsianej 150g mąki z tapioki 170g mąki ziemniaczanej 100g skrobi kukurydzianej 3 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka soli himalajskiej 1 płaska łyżka cukru 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 500ml lekko ciepłej wody 7g drożdży instant pół szklanki dowolych ziaren ( len, słonecznik, sezam, pest (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.