Mini pavlova

Wpisy zawierające słowo kluczowe Mini pavlova.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Mini pavlova Kogelmogel

Mini pavlova    150 g drobnego cukru 2 białka 30 ml wody   Wykonanie : 140 g cukru zalewamy 30 ml wody - mieszamy, wstawiamy na ogień i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści. W tym czasie ubijamy białka na sztywno pod koniec dodajemy resztę 10 g cukru-miksujemy. Do ubitej piany cienkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy i miksujemy cały czas na najwyższych obrotach ok. 15 minut, w tym czasie będzie beza sztywnieć. Ubitą beze przekładamy do worka cukierniczego z dowolna tylka i wyciskamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia mini pavlove.  Piekarnik nastawiamy na 130 st C, wkładamy blachę z bezami na ok. 20 minut, po tym czasie zmniejszamy piekarnik do 100 st C i ustawiamy czas na 2 h ( wszystkie ustawienia należy dostosować do swojego piekarnika, czas suszenia bezy może się wydłużyć nawet do ok. 4 h).  Bezy zostawiamy po wysuszeniu przy uchylonym piekarniku wyłączonym na co najmniej 1h (...)

Zobacz cały wpis na blogu »